top of page
  • Whatsapp
  • fb
  • in
  • yt
Asset 1x.png

קורס זה מחבר בין עולמות ה־Data Engineering והבינה המלאכותית, ומעניק כלים לשילוב פתרונות AI בפלטפורמות נתונים מודרניות. המשתתפים ילמדו את יסודות ה־AI, עבודה עם Generative AI, ארכיטקטורות RAG, סוכני AI ו־Prompt Engineering, לצד הכנת נתונים, עבודה עם מידע לא־מובנה ופיתוח פתרונות באמצעות LangChain. בנוסף, הקורס עוסק בהיבטים מעשיים של עבודה בסביבת Production, לרבות אבטחת מידע, ממשל נתונים, איכות נתונים וניהול עלויות בפרויקטי AI.

הורדת סילבוס
מועד פתיחה:

על פי דרישת לקוח

זמן ויום:

על פי דרישת לקוח

שעות אקדמאיות:

24

דרגת קושי:

מתקדם

שפה:

עברית

bg1x.png
circlex.png
מרצה

ערן קורן

Big Data and Cloud Architect

ערן הינו יועץ מוביל ובכיר ב-NAYA Technologies בתחומי מסדי הנתונים, Big Data וארכיטקטורת נתונים. מתמחה בניהול מסדי נתונים, תכנון ובניית ארכיטקטורות מורכבות, ועבודה עם פלטפורמות NoSQL מתקדמות. בעל מומחיות עמוקה בטכנולוגיות Oracle ו-Microsoft, ומשמש כ DBA וכארכיטקט דאטה בכיר בארגונים גדולים. בנוסף, מתמחה בטכנולוגיות ענן של AWS ובעבודה עם Apache Spark בעולמות ה-Big Data. לערן ניסיון עשיר ורב שנים בהדרכה בארץ ובחו״ל, החל מגרסאות מוקדמות של Oracle ו-SQL Server, תוך שילוב ניסיון מעשי רחב מהתעשייה.

התמחות

AWS, BIG DATA, DBA SQL Server, Cloud and integration, MSSQL SERVER INTERNALS, MSSQL SERVER PERFORMANCE TUNING, Nifi, Python, SQL Server

בשנים האחרונות הפך תפקידו של Data Engineer למרכזי בהצלחתם של פרויקטי בינה מלאכותית. מעבר להקמת תשתיות נתונים, אנשי Data Engineering נדרשים כיום להכין מידע למודלי AI, לשלב מודלי שפה (LLMs) בתהליכי עיבוד נתונים, להקים ארכיטקטורות RAG, לעבוד עם מידע לא מובנה ולפתח פתרונות AI המשתלבים בפלטפורמות הדאטה הארגוניות. שילוב נכון של AI בתשתיות הנתונים מאפשר לארגונים להפיק ערך עסקי משמעותי, לייעל תהליכים ולהאיץ את פיתוחם של יישומי AI מתקדמים.

קורס AI for Data Engineers של NAYA College נועד לגשר בין עולמות ה־Data Engineering והבינה המלאכותית, ולהעניק למשתתפים את הידע והכלים הנדרשים לפיתוח פתרונות AI מודרניים בסביבות נתונים ארגוניות. במהלך הקורס ילמדו המשתתפים את יסודות הבינה המלאכותית, יכירו סוגים שונים של פתרונות AI – החל ממודלים חיזויים ועד Generative AI, RAG ו־AI Agents – ויבינו כיצד ניתן לשלבם בפלטפורמות Data ובתהליכי עיבוד נתונים קיימים. בנוסף, ילמדו לכתוב Prompts אפקטיביים באמצעות מתודולוגיות מתקדמות ולשלב מודלי שפה במשימות Data Engineering יומיומיות.

בהמשך ההכשרה יתמקדו המשתתפים בתפקידו של ה־Data Engineer בפרויקטי AI, לרבות הכנת נתונים, ניקוי מידע, Feature Engineering, עבודה עם מידע לא מובנה באמצעות OCR, שילוב מידע מולטימודלי (טקסט ותמונות), ופיתוח פתרונות מבוססי LangChain וארכיטקטורות RAG לבניית צ'אטבוטים ארגוניים. בנוסף, יכירו את האתגרים המרכזיים בתחום, ובהם איכות נתונים, אבטחת מידע, ממשל נתונים (Governance), הטיות במודלים וניהול עלויות בפרויקטי AI ארגוניים.

התוכנית משלבת למידה Hands-On, תרגול מעשי ועבודה עם כלי AI מתקדמים המיועדים למפתחים ולאנשי Data Engineering, כגון GitHub Copilot, Cursor, JetBrains AI, Notion AI ו־Confluence AI, במטרה להגדיל את הפרודוקטיביות ולייעל את תהליכי הפיתוח והעבודה עם נתונים. בסיום הקורס יהיו הבוגרים מסוגלים לשלב יכולות AI בתהליכי Data Engineering, לפתח פתרונות RAG ארגוניים, לעבוד עם מודלי שפה כחלק מפלטפורמות הנתונים, ולבנות תשתיות נתונים מתקדמות המוכנות לעידן הבינה המלאכותית.

צוות הקורס

orangex.png
אבי ישר

Data Engineering

אבי הינו מומחה בתחום Big Data העוסק בתחום Data Engineering ופיתוח BI מזה מספר שנים בחברות הייטק. אבי הינו בוגר תואר ראשון ושני מחקרי (MSc) בהנדסת תעשייה וניהול בהצטיינות יתרה, התמחות ב – Big Data .אבי סיים את לימודיו בגיל 23 בעודו בשירות קבע בחיל המודיעין. כמו כן, אבי בוגר נאיה קולג’ במסלול הכשרה Data Engineering, אשר גויס לחברת נאיה טכנולוגיות מיד עם תום המסלול לאור הרמה הגבוהה של ידע והפוטנציאל המקצועי שהפגין.

לפרטים נוספים
דרור גבע

ראש תחום Data Science

דרור הוא ראש תחום Data Science בנאיה טכנולוגיות.
את מסלולו המקצועי החל כאנליסט וכלכלן באגף העסקי בבזק בינלאומי ולאחר מכן קורס Data Science בנאיה קולג’, השתלב בנאיה כ-Data Scientist והתקדם.


במסגרת עבודתו כמנהל תחום ה- Data Scienceבנאיה טכנולוגיות עוסק דרור בהובלה של פרויקטים מקצה לקצה כולל הגדרת שאלות מחקר מדויקות, איסוף והכנת נתונים לקראת הרצה ותחקור, פיתוח אלגוריתמים והעלאה לProduction- .
לדרור נסיון בכתיבת קוד לקראת בניה של מודלים שונים וכן בעבודה בסביבות ענן.


פרויקטים מעניינים שעשה עוסקים ב:
Classification & Regression modes, Deep learning and vision, LLM and Generative AI, predictive maintenance & anomaly detection, clustering and recommender systems

דרור מוביל את הכשרות ה- Data Science בנאיה קולג’ וכן קורסים נוספים בתחומי ה- Python
וה-Machine Learning. בעל תואר ראשון בכלכלה וחובב מושבע של כלי GENAI וטכנולוגיות  BLOCKCHAIN

לפרטים נוספים
Asset 50_3x.png
Asset 49_2x.png
bottom of page