כל שהאנושות צועדת עמוק יותר לתוך “עידן המידע” והארגונים מאמצים את הטכנולוגיות המתקדמות, וביניהן גם את טכנולוגיות ה-Big Data, עולה הצורך באנשי מקצוע שידעו לארגן את המידע הנרחב והמגוון שנאסף מהערוצים השונים ולהתאים אותו לצרכי הארגון.
מחקרים שנעשו בשנים האחרונות מוכיחים כי ארגונים מפסידים בממוצע 9.7 מיליון דולר בשנה כתוצאה מאיכות נתונים ירודה. נתונים לא מהימנים דורשים זמן רב מאוד לטיוב והכנה לתחקור ע”י מדעני הנתונים והאנליסטים, תהליך שעלול לגזול כמעט 80% מזמן ההשקעה הכולל – בזבוז אמיתי של משאב אנושי יקר.
רוצים להיות Big Data Engineers? התקשרו עכשיו ויועצת לימודים תיתן לכם את כל הפרטים:
או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי:
להיות Big Data Engineer
מהנדס המידע, או ה-Data Engineer -ממלא תפקיד מפתח משמעותיים ביותר בכל ארגון בו הוא משתלב. מהנדסי המידע מעצבים, מפתחים ומנהלים פתרונות לשינוע הנתונים (Data Pipelines) תוך כדי עבודה עם טכנולוגיות Big Data מגוונות ומתקדמות.
עליהם לשלוט בטכנולוגיות המידע השונות, כולל בסביבות הענן, בכלים המובילים לשינוע ועיבוד מידע בנפחים גדולים ובשפת התכנות המובילה היום בעולמות ה- Data Engineering שהיא Python.
עולם הנדסת הנתונים
מהנדס מידע מבין למעשה מהם הנתונים הנכנסים לארגון מכל מקור שהוא. הוא עובד עם נתונים גולמיים המכילים טעויות ושגיאות, או מכילים רשומות חשודות ולא מזוהות בפורמט שלהן, מזהה מאיזה מקורות נכנס המידע ובאיזה סוג נתונים מדובר, עוסק בחילוץ הנתונים בתבניות שמישות, ולבסוף מוודא שהנתונים נטולי שגיאות וטעינתם תקינה עבור מדעני נתונים ואנליסטים.
מהנדסי הנתונים יצטרכו להמליץ ולפעמים ליישם דרכים לשיפור אמינות הנתונים, יעילותם ואיכותם. כדי לעשות זאת, הם יצטרכו להשתמש במגוון שפות וכלים.
הם יהיו מומחים בבנייה ותחזוקה של מערכות מבוססות נתונים התומכות בפעילות האנליטית והעסקית של הארגון ויעשו את רוב העבודה הנדרשת כדי לתמוך בעומס העבודה של מדעני הנתונים.
מוזמנים לצפות בהקלטת הוובינר שערכנו אודות המסלול, שהעביר אבי ישר, Data Engineer Leader בחברת Scytale ומדריך בכיר בנאיה קולג’
איך הופכים ל-Big Data Engineer?
כדי להיות Data Engineer ולהשתלב בתעשיה, נדרשת הכשרה מקיפה ומגוונת הכוללת היכרות עם טכנולוגיות מידע וכלים שונים.
בנוסף, חשוב למצוא קורס הכולל גם הקניית ידע מעשי ופרקטי להובלת תהליך בניית תשתית לתעבורת הנתונים באופן מיטבי.
מחפשים קורס Data Engineer? וודאו שהוא כולל:
- הכרות עם טכנולוגיות הענן וה- Big Data השולטות כיום בשוק המידע.
- תהליכי ETL בסביבת בסיסי נתונים רלציוניים
- ארכיטקטורה של כלי ביג דאטה וענן: אופן קליטה ושמירה של נתונים, שליפה ועיבוד הנתונים ואינטגרציה ביניהם וכן יצירת תהליכי אוטומציה בזרימת הדאטה.
- מערכת הפעלה Linux
- טכנולוגיות רלוונטיות דוגמת Hadoop, Hbase, MongoDB Kafka
- שירותי הענן: Amazon – AWS, Google- GCP, Microsoft – Azure
- פייתון בסביבת Big Data – כלי עבודה מרכזי בביצוע עיבודים שונים של נתונים Data Processing וכתיבת Data Pipeline
- סביבת Spark והכרות עם PySpark לניהול ה.Pipeline
- פרקטיקה – אחד האלמנטים שחשוב שיתקיים בקורס שתבחרו ללמוד, הוא תרגולים מעשיים ופרוייקטים Hands on , המאפשרים להתנסות “על אמת” בכל הטכנולוגיות והכלים שלמדת. הפרוייקטים יסיעו לכם לבצע אינטגרציה לכישורים ולידע שתאספו במהלך הקורס באמצעות תפירת פתרון Big Data מהעולם האמיתי מקצה לקצה.